Radyoloji Kliniği
Tarihçe
Sağlık Bakanlığı İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniğinin tarihçesi PTT Sanatoryum ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar uzanmaktadır. Tababet Uzmanlık Kurulu’nun 1983 yılında asistan yetiştirmeye yetkili kılınacak sağlık kurum ve birimlerinin niteliklerini inceleme görevi kapsamında yaptığı değerlendirme sonucu, PTT Hastanesinin hizmet verdiği tüm dallarda uzmanlık eğitimi verebilecek fiziki yeterliliğe ulaştığı tescil edilmiştir. Bu bağlamda röntgen laboratuarı eğitim kliniği vasfını kazanmış, klinik şefliği sırasıyla Uz. Dr. Celal KEVENK ve Uz. Dr. Bülent SAYDAM tarafından yürütülmüştür. Dr. SAYDAM’ın emekli olmasıyla 2009 yılında kesintiye uğrayan radyoloji eğitim süreci Prof. Dr. Hakkı Muammer KARAKAŞ’ın klinik şefliği döneminde tekrar tesis edilmiş olup, 2012 yılından günümüze kadar kesintisiz olarak devam etmektedir. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji 399 nolu TUK kararı uyarınca ortak eğitim programı (P0163) şeklinde Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Kliniği’nin eğitim programına da başkanlık etmektedir. Bu bağlamda kliniğimiz Türk Radyoloji Yeterlik Belgesi’ne ait ülkemizdeki çok az sayıda akredite kurumdan ve üç SBÜ eğitim hastanesinden biridir.
Cihazlanma
Kliniğimiz modern radyoloji disiplininin gerektirdiği tüm cihazlara ve yan ekipmanlarına sahiptir: Temel cihazlar 4 adet dijital radyografi cihazı, dijital mamografi 128 kesitli BT, 16 kesitli BT, 128 kesitli BT, 70 cm 1.5 T MRG, 70 cm 1.5 T MRG, monoplan DSA, biplan DSA, DEXA, 8 adet RDUS’dan oluşmaktadır. Bunlara ek olarak MR cihazımızda araştırma amaçlı 80 EEG sistemi bulunmaktadır. Kliniğimiz uluslararası üreticiler nezdinde referans merkez statüsünde olduğundan tüm cihazlarımız tam donanımlıdır. Örneğin mamografi cihazımızda tomosentez, stereotaksi, CESM; ultrason cihazlarımızda elastografi, füzyon, navigasyon, mikrovasküler görüntüleme, kalsiyum görüntüleme mevcuttur. MR cihazlarımızın sekans yazma ve yürütme opsiyonları açıktır. VAB, BLES vb girişimsel radyoloji cihazları bölümümüze aittir. Bölümümüz son derece sıkı radyasyon korunma önlemlerini uygulamakta ve modern doz takip yazılımlarını (DoseWatch) kullanmakta olup Avrupa genelinde EuroSafe Five Star belgesine sahip az sayıda kurumdan biridir.
Personel
Kliniğimiz eğitici kadrosunda 1 profesör ve 6 doçent bulunmaktadır. Kliniğimizde akademik personelin ve uzman hekimlerin yanı sıra girişimsel radyoloji hemşireleri, sorumlu teknisyenler, radyoloji teknisyen ve teknikerleri, sekreter ve rapor sekreterleri, hastabakıcı ve temizlik personelleri bulunmaktadır.
Kuruluş Tarihi: 1983
Eğitim Sorumlusu
Doç.Dr. Esma Derin Çiçek
İdari Sorumlu
Uz.Dr. Ahmet Nedim Kahraman
Öğretim Elemanları
Prof. Dr. Fatma Nur Boy
Doç. Dr. Esin Derin Çiçek
Doç. Dr. A. Nedim Kahraman
Doç. Dr. Yılmaz Önal
Doç Dr. Burcu Seher Anıl
Doç. Dr. Ahmet Vural
Doç. Dr. Esra Bahadır Ülger
Uzman Hekimler
Uz. Dr. Yahya Baca
Uz. Dr. Ayşe Deniz Kahraman
Uz. Dr. Kamber Göksu
Uz. Dr. Mehmet Kılınç
Uz. Dr. Zeynep Aydıncı
Uz. Dr. Violet Levi
Uz. Dr. Gülşah Yıldırım
Uz. Dr. Ali Rıza Çataklı
Uz. Dr. Volga Ulaş Ercan
Uzmanlık Öğrencileri
Dr.Dolunay Alver
Dr. Özge Fındık
Dr. Büşra İlknur Arda
Dr. Murat Melih Köprücü
Dr. Eyüp Kızıl
Dr. Ahmet Günkan
Dr. Muhammet Mustafa Kaşık
Dr. Muhammet Özgül
Dr. Burcu Usta
Dr. Fırat Melik
Dr. Yasenya Eşklili
Dr. Ekin Serhat Kızılay
Dr. Onat Taş
Dr. Ayşe Melike Güney
Dr. Mihrimah Kan
Dr. Yaren Öykü Şimşek
Dr. Nursima Aydın
Dr. Berra Berfin Akgül