Pandemi Servisinden Üroloji-KBB Servisi Açılış Etkinliği
11 Kasım 2022

2019 yılı Aralık ayı itibari ile belirli bir bölgenin dışına çıkarak tüm insanlığı ve küresel yaşayışı etkisini altına alan yeni tip Coronavirüs, 2020 Mart ayında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından salgın olarak ilan edildi. Tüm dünyada salgının ilk gününden itibaren Covid-19 virüsünün neden olduğu vaka sayısı yaklaşık 586 milyon ve son 24 saat içinde yeni vaka sayısı 905 bin.

Covid-19, akut solunum sendromu olarak da anılmakta; kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü bireyler için yüksek risklere neden olmakta. Bununla birlikte kalabalık alanlarda yayılma hızının yüksek olduğunun anlaşılmasıyla, günlük yaşamda yeni tedbirlerin alınmasını gerekli kıldı. Sosyal mesafenin korunması için birçok şirket evden çalışma sistemine geçti, okullarda yüz yüze eğitime ara verildi ve bu durum aile içinde dinamiklerin değişmesine neden olduğu gibi çeşitli zorlukları da beraberinde getirdi. Tarihteki diğer salgın hastalıklar sırasında da bireylerin kaygı düzeylerini arttırdığı görülmekte. Covid-19 pandemisinin bilinmeyenleri, her gün artan vaka sayıları ve hastalık endişesi bireylerde korku, ümitsizlik, mutsuzluk ve çaresizlik duyguları uyandırmaktadır. Bu duygular da bireylerde psikolojik zorlanmalara neden olmaktadır. Tüm dünyada yaşanan kapanmalar, bu duygulara depresyon, yalnızlık, sağlık kaygısı ve finansal endişelerin de eklenmesine sebep oldu.

Sürecin uzun ve yıkıcı etkileri tartışılmazdır. Sağlık çalışanları bu süreçte büyük bir fedakarlık örneği gösterdi ve bunu tüm dünya alkışlarla destekledi. Hastanemizde üzerine düşeni özveriyle gerçekleştirdi ve günlük aşılama sayısı 6 bine ulaştı.Kliniklerimiz pandemi servisi olarak hizmet verdi ve en nihayetinde zor günler geride kaldı.C Blok 3.katta hizmet veren Üroloji-KBB Servisimiz yeni ekibiyle kapılarını hastalarına açtı.