Bebek Dostu Hastanemizde Emzirme Haftası Programı
01 Aralık 2022

Anne sütünün özendirilmesine ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında “ Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı” başlatıldı.
Bu kapsamda hastanemizin amacı tüm doğan bebeklerin anne sütü almasını ve bu sayede kendine güvenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamaktır. Ayrıca annelere verilen eğitimlerle sorunsuz bir emzirme dönemi sağlayarak anne bebek ilişkisini güçlendirmektir. Emzirme haftası sürecinde hastanemizde G blok Kadın Doğum Polikliniğimizde emzirme danışmanımız eşliğinde eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler anne sütüne özendirme çalışmalarına katkı sağlamaktadır.