Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesinde Çocuk Hastalara Eğlence Düzenlendi
24 Kasım 2022

Pediatrik rehabilitasyon çocuklarda bazen doğuştan bazen ise sonradan ortaya çıkan kas veya iskelet bozuklukları ve nörolojik rahatsızlıklar gibi her türlü yeti yitiminde rehabilite edici yaklaşımları içermektedir.

Misyonumuz işlevsel kısıtlılığı olan çocuk ve gençlerin yaşamını kolaylaştırmak, yaşadıkları toplumda kendilerine yeten bireyler olmalarını sağlayacak en iyi yöntemleri, girişimleri bulmak ve uygulamaktır. Bizler, bedensel engeli olan çocukların da mutlu ve üretken gençler ve erişkinler olabileceklerini kanıtlamak amacıyla ve hedefiyle çalışmaktayız. Tabii bunu tek başımıza yapmıyoruz. Geniş bir ekibimiz var. Ekibimizin odağında ebeveyn/bakım verenler yer alıyor. Biz ebeveyn/bakım verenleri, onlar da çocukları güçlendiriyor ve ekipteki diğer fizyoterapist, ergoterapist (iş-uğraşı terapisti), konuşma yutma terapisti gibi uzman profesyonellerle beraber bir halka gibi rehabilitasyon ekibi oluşturuyoruz.

Pediatrik rehabilitasyon ile tedavi edilen hastalıklar serebral palsi; beyinde oluşan felç ve buna bağlı spastik kas kasılması, meningomyolosel ve spina bifida; doğuştan bebeğin gelişimi sırasında omuriliğinde gözlenen bozukluk, omurilik zar yapılarının dışarıda olması ve buna bağlı bacaklarda kuvvetsizilik yürüyememe, premature yani erken doğmuş riskli bebekler (ileride engellilik gelişim riski bulanan bebeklere erken müdahale), kas hastalıkları (SMA gibi), çeşitli genetik ve metobolik sendromlar, travma ile görülen beyin hasarı ve omurilik hasarı gibi nörolojik bozukluklardan çocukluk çağı romatizmalarına bağlı eklem bozuklukları ve parmak ucu, içe dışa basma gibi yürüme anomalilerine kadar çok çeşitlidir.

Hastanemiz bu ünitenin kurulumuyla öncelikle civardaki hastaların tespiti ve sonrasında servis aracımız ile üniteye ulaşımını ve hizmetten yararlanmasını sağlayarak, bireylerin ve ailelerinin topluma kazandırılmasına, verilen hizmetten en iyi şekilde faydalanmasına olanak sağlamıştır.

Hizmete başladığı zamandan bu yana tüm ekip  hastalarıyla profesyonel hizmetin dışında duygusal bir bağ da kurmuştur.Onların iyileştiklerini, mutluluklarını, tedavi sürecinde başarı sağlandığını görmek moral ve motivasyonlarını artırmış bunu güzel bir etkinlikle hepimize duyurmak istemişlerdir. Bu düşünceyle yola çıkarak ortaklaşa çalışmalar ve el birliğiyle rehabilite çocukları ve ailelerini eğlendirmek aynı zamanda hastanemiz kreşiyle de beraberce tüm çocukları ortak platformda buluşturarak doyasıya gülüp eğlendikleri el ele oyunlar oynadıkları bir etkinliğe imza attılar. Kurucusu hastane başhekimimiz Doç.Dr.Barış Yılmaz’ın ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinin değerli hocalarının da katılımıyla güzel bir gün geçirdik.