Dünya Basınç Yaralanmasını Önleme Günü Etkinliği
13 Ocak 2023

Uzun süre aynı pozisyonda oturmanın zamanla sizi rahatsız ettiğini hiç fark ettiniz mi? İşte bu yüzden pozisyon değiştiriyorsunuz. Fakat hareket edemiyorsanız cildiniz sürekli basınç altında kalır ve bu durum kan dolaşımını engeller. Kan dolaşımı yeterli olmadığı zaman ise cilt ve cilt altı dokular ölür ve basınç yaralanması diye isimlendirilen yaralar oluşur.

Basınç Yaralanmaları Nedir?

Önceleri yatak yaraları olarak isimlendirilen basınç yaralanmaları, cilt ve cilt altı dokuda bölgesel olarak gelişen hasarlardır. Basınç yaralanmaları genellikle kemik çıkıntıları üzerinde (kuyruk sokumu ve topuk gibi)veya tıbbi araçlarla oluşur.

Hastanemiz yara bakım hemşireleri tarafından kliniklerde ve halka açık alanda düzenlenen tanıtıcı ve eğitici faaliyetler eşliğinde “Dünya Basınç Yaralanmasını Önleme Günü”’nü kutladık,farkındalık oluşturduk.